Ovesné placičky se zeleninou
45 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 500gramůOvesné vločky
- 1litrVoda pitná
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůSměs zeleninová 4 ročních období
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Parmezán
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžičkaKoření grilovací
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMajoránka
- 3kusyVejce slepičí
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1056 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
58 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme je do hrnce a zalijeme 1 litrem vody, necháme je nabobtnat asi 20 minut, pak je scedíme a dáme do mísy. Oloupeme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme.
- 2Mraženou zeleninovou směs podusíme s cibulí na rozpáleném másle, když vychladne, přidáme ji k vločkám s dvěma druhy nastrouhaného sýra. Ještě přidáme rozetřený česnek, grilovací koření, pepř, sůl, majoránku, bramborovou škrobovou moučku a žloutky.
- 3Bílky vyšleháme na tuhý sníh a nakonec ho opatrně zapracujeme do těsta.
- 4V pánvi si rozpálíme olej, těsto nabíráme lžicí a klademe na rozpálený olej.
- 5Placičky smažíme dozlatova z každé strany, přibližně po 1-2 minutách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.