Ovesný koláč s hruškami
63 min.
Ingredience
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůMandle
- 200gramůVločky ovesné
- 50gramůMouka špaldová
- 1špetkaSůl
- 5mililitrůSirup Golden
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 30mililitrůOlej sezamový
- 30mililitrůOlej olivový
- 200mililitrůVoda pitná
- Hrušková náplň
- Pudink
- 500mililitrůMléko polotučné
- 5lžicSirup Golden
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia. Koláčovou formu vymažeme máslem.
- 2Na pánvi opražíme vlašské ořechy, pak je vložíme do mixéru a společně s ovesnými vločkami, špetkou soli a moukou je rozmixujeme. V misce smícháme golden sirup se slunečnicovým, sezamovým a olivovým olejem. Přimícháme k ovesno-oříškové směsi a vypracujeme pevné těsto. Podle potřeby přidáme vodu.
- 3Hotovým těstem vyložíme koláčovou formu a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut. Pak koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
- 4Hrušky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kousky hrušek, 2 lžíce medu a chvilku podusíme. Pak hruškovou směs rovnoměrně rozprostřeme na upečený korpus.
- 5V hrnci přivedeme k varu mléko, golden sirup a vanilkový pudink. Za stálého míchání uvaříme pudink a přelijeme jí hrušky. Necháme zchladnout a posypeme mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.