Ovesný koláč s hruškami

63 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia. Koláčovou formu vymažeme máslem.
  • 2
    Na pánvi opražíme vlašské ořechy, pak je vložíme do mixéru a společně s ovesnými vločkami, špetkou soli a moukou je rozmixujeme. V misce smícháme golden sirup se slunečnicovým, sezamovým a olivovým olejem. Přimícháme k ovesno-oříškové směsi a vypracujeme pevné těsto. Podle potřeby přidáme vodu.
  • 3
    Hotovým těstem vyložíme koláčovou formu a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut. Pak koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
  • 4
    Hrušky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kousky hrušek, 2 lžíce medu a chvilku podusíme. Pak hruškovou směs rovnoměrně rozprostřeme na upečený korpus.
  • 5
    V hrnci přivedeme k varu mléko, golden sirup a vanilkový pudink. Za stálého míchání uvaříme pudink a přelijeme jí hrušky. Necháme zchladnout a posypeme mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.