Ovoce s pomerančovým sirupem
25 min.
Ingredience
- 250gramůJahody zahradní
- 1kusMeloun cukrový
- 1kusPomeranče
- 100gramůHroznové víno
- 100gramůPhysalis (mochyně)
- 30gramůMáta
- 4centilitryLikér pomerančový
- 250gramůCukr krupice
- 10gramůVanilkový lusk
- 5kusůHřebíček
- 3kusyNové koření celé
- 1kusSkořice celá
- 2kusyBadyán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
9 g
Cukr
73 g
Postup přípravy
- 1Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s cukrem, pomalu povaříme. Přidáme vanilkové lusky, badyán, hřebíčky, nové koření a skořici a nezakryté svaříme na sirup. Necháme vychladnout, odstraníme koření.
- 2Jahody omyjeme, očistíme a podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Meloun oloupeme, dužinu nakrájíme na tenké špalíčky. Jeden pomeranč oloupeme a rozebereme na dílky. Hroznové víno očistíme, omyjeme, rozpůlíme a vybereme jadérka. Plody mochyně vybereme ze slupky a omyjeme. Mátu omyjeme a otrháme lístky. Všechny přísady vložíme do mísy, promícháme a pokapeme likérem.
- 3Podáváme se sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.