Ovocná studená polévka

50 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Višně, meruňky, broskve, švestky umyjeme, nakrájíme na malé kousky, ovoce položíme do hrnce, vysypeme vanilkový cukr, sůl, zalijeme studenou vodou, postavíme hrnec na sporák a na středním plamínku vaříme 30 minut.
  • 2
    Uvařené ovoce propasírujeme přes síto, polévku zahustíme hladkou moukou smíchanou se studenou vodou, podle potřeby ještě můžeme dosolit, dochutíme cukrem, polévku přivedeme k varu, odstavíme a necháme ji vychladnout.
  • 3
    Vychlazenou polévku porcujeme na hluboké talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.