Ovocný salát s hovězím masem
45 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 100gramůVíno červené
- 200gramůMango
- 1lžíceCukr třtinový
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1kusLimetka
- 2kusyPomeranče
- 1lžičkaSůl
- 100gramůHroznové víno
- 1decilitrOlej z vlašských ořechů
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
41 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na steaky a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme, asi tak 8 minut. Steaky necháme odležet a nakrájíme je na tenké plátky. Nakrájené plátky masa vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem, víno vyvaříme, přidáme hroznové vína, mícháním zahřejeme a ihned porcujeme na talíře. Masový salát zalijeme zálivkou, vedle položíme plátky manga a podáváme.
- 2Zálivka: Do mixéru vylijeme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů a 1 limetky, přidáme cukr, chilli papričky, olej a vše rozmixujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.