Paela - rýžová pochoutka s bílým masem
70 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
- 400gramůKuřecí prsa
- 250gramůKráličí maso
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1,5decilitryPyré rajčatové
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,2litryBujón natur kuřecí
- 300gramůRýže loupaná
- 0,5lžičkaŠafrán
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 6lžicHrášek mražený
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 300gramůRajčata sušená sterilovaná
- 200gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
24 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme červenou papriku, rozkrojíme ji, odstraníme semínka a nakrájíme ji na tenké proužky. Sušená rajčata rozkrájíme také na proužky. Omyté kuřecí a králíčí maso osušíme, pokrájíme na kostky o něco menší, než je velikost sousta. V hluboké velké pánvi rozpálíme olej, maso 3 - 4 minuty restujeme z každé strany do zlatova. Přidáme omyté čerstvé mladé fazolové lusky, společně je restujeme i s masem asi 2 minuty. Přimícháme rajčatové pyré, pokrájenou papriku, sušená rajčata, sladkou sušenou papriku, promícháme a přilijeme kuřecí bujón.
- 2Dobře promytou a okapanou rýži postupně budeme sypat "na kříž" přes sebe do vývaru, tak se dobře rozmístí. Zlehka promícháme, přidáme půl lžičky šafránu a snítku čerstvého rozmarýnu.
- 3Pánev vložíme do trouby, rozpálené na 170°C. Následně pečeme přibližně 35 minut - do doby, kdy bude mít na povrchu krásou barvu a uvnitř bude stále šťavnatá. Přibližně 5 minut před dopečením přisypeme 4 - 6 lžic mraženého hrášku, který zlehka vmícháme do rýže.
- 4Upečenou paelu podle chuti můžeme přisolit, hned ji teplou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.