Paela Valenciána

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1066 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
62 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostěná krůtí stehna nakrájíme na kostky.
  • 2
    Ve větším rendlíku na rozpáleném oleji do růžova zasmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kostičky masa, sůl, chilli, šafrán, zalijeme vodou a dusíme do měkka.
  • 3
    Papriky zbavíme zrníček a stopek, rozkrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a pokrájíme.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme papriky s rajčaty, osolíme a opečeme.
  • 5
    Přebranou rýži spaříme, propláchneme studenou vodou, spolu s rajčaty a paprikami přidáme k masu, zalijeme 0,5 l vody, povaříme, přiklopíme pokličkou, dáme na 20 minut dusit do středně vyhřáté trouby.
  • 6
    Před podáváním rýži načechráme vidličkou. Jednotlivé porce podáváme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.