Paela Valenciána
75 min.
Ingredience
- 800gramůKrůtí stehna
- 2kusyCibule
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1špetkaŠafrán
- 3kusyPaprika červená
- 3kusyRajčata
- 300gramůRýže loupaná
- 80gramůSýr Parmezán
- 120gramůOlej olivový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,7litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1066 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
62 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vykostěná krůtí stehna nakrájíme na kostky.
- 2Ve větším rendlíku na rozpáleném oleji do růžova zasmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kostičky masa, sůl, chilli, šafrán, zalijeme vodou a dusíme do měkka.
- 3Papriky zbavíme zrníček a stopek, rozkrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a pokrájíme.
- 4Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme papriky s rajčaty, osolíme a opečeme.
- 5Přebranou rýži spaříme, propláchneme studenou vodou, spolu s rajčaty a paprikami přidáme k masu, zalijeme 0,5 l vody, povaříme, přiklopíme pokličkou, dáme na 20 minut dusit do středně vyhřáté trouby.
- 6Před podáváním rýži načechráme vidličkou. Jednotlivé porce podáváme posypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.