Paella Marinara
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 500gramůOkouník mořský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusPažitka
- 1kusŠafrán
- 1kusCitrony
- 1kusFeferony
- 250gramůRýže Basmati
- 100gramůHrášek
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
12 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme. Rybu omyjeme a osušíme. Citronovou šťávu smícháme se 2 lžícemi oleje, k tomu prolisujeme 2 stroužky česneku, přidáme rybu na na 30 minut odložíme do chladničky.
- 2Dáme si rozmrazit krevety, opláchneme je pod tekoucí vodu a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Ostatní stroužky česneku také pokrájíme. Feferonku překrojíme napůl, zbavíme semínek, stonku a nakrájíme na nudličky.
- 3Na velké pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a cibuli, česnek a feferonku asi 5 minut podusíme.
- 4Přidáme rýži, za stálého míchání ji dosklovata osmahneme a podlijeme zeleninovým vývarem. Přidáme šafrán a vše dusíme a mírném ohni 10 minut.
- 5Rybu vyjmeme z marinády, položíme na rýži a dusíme asi 5 minut. Přidáme mořské plody s hráškem a dusíme dalších 5 minut. Paellu podáváme rovnou z pánve a ozdobíme ji plátky citronu a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.