Paella s mořskými plody
80 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 150mililitrůOlej olivový
- 350gramůKalamáry
- 3kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 750gramůRýže loupaná
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 16kusůKrevety tygří - loupané
- 1gramŠafrán
- 250gramůMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1210 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
43 g
Sacharidy
166 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na oleji zprudka opečeme krevety, z každé strany. Vyndáme a zabalíme do alobalu, dojdou a zůstanou teplé.
- 2Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kalamáry, také nakrájené na kostičky. Krátce osmahneme na pánvi, přidáme rýži, krátce osmahneme, vlijeme vodu nebo rybí vývar a vaříme cca 20-30 minut, voda se musí odpařit. Asi v polovině doby varu přidáme šafrán, rýže se obarví, promícháme a osolíme.
- 3Slávky povaříme v zeleninovém vývaru, scedíme a spolu s krevetami položíme na paellu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.