Pafoské pastitsio s bramborami
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramBrambory
- 500gramůTelecí maso mleté
- 4kusyRajčata
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej rostlinný
- 300gramůSýr balkánský
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme brambory ve slupce. Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli nadrobno, smícháme s mletým masem a lehce osmahneme na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme rozmixovaná rajčata. Vychladlé brambory oloupeme, rozmačkáme nebo pomeleme, dáme do mísy. Přidáme strouhaný sýr. Bramborovou hmotu rozdělíme na dvě poloviny, první dáme na dno máslem vymazaného většího pekáče, pokryjeme vrstvou masové směsi, navrch dáme druhou polovinu bramborové hmoty. Rozšleháme vejce, kterým potřeme povrh masového koláče. Pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.