Pafoské pastitsio s bramborami

85 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme brambory ve slupce. Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli nadrobno, smícháme s mletým masem a lehce osmahneme na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme rozmixovaná rajčata. Vychladlé brambory oloupeme, rozmačkáme nebo pomeleme, dáme do mísy. Přidáme strouhaný sýr. Bramborovou hmotu rozdělíme na dvě poloviny, první dáme na dno máslem vymazaného většího pekáče, pokryjeme vrstvou masové směsi, navrch dáme druhou polovinu bramborové hmoty. Rozšleháme vejce, kterým potřeme povrh masového koláče. Pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.