Páj s krůtím masem
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůBrambory
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 300gramůKrůtí maso
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyCeler řapíkatý
- 100gramůMeruňky
- 30gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůListové těsto
- 300mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
44 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej a rozpustíme máslo. Vložíme pokrájené maso a restujeme 5 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno a přisypeme k masu.
- 2Zaprášíme moukou, promícháme a restujeme 3 minuty. Podlijeme mlékem a smetanou, přidáme pokrájené brambory, rozčtvrcené meruňky a řapíkatý celer. Přisypeme posekané ořechy, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme 10 minut a vlijeme do pekáčku.
- 3Z listového těsta vyválíme placku, kterou ořízneme na velikost pekáčku. Placku vložíme do pekáčku a směs jí přikryjeme. Propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme zapéct.
- 4Pečeme při vyšší teplotě 30 minut.
- 5Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.