Páj s krůtím masem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
44 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpálíme olej a rozpustíme máslo. Vložíme pokrájené maso a restujeme 5 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno a přisypeme k masu.
  • 2
    Zaprášíme moukou, promícháme a restujeme 3 minuty. Podlijeme mlékem a smetanou, přidáme pokrájené brambory, rozčtvrcené meruňky a řapíkatý celer. Přisypeme posekané ořechy, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme 10 minut a vlijeme do pekáčku.
  • 3
    Z listového těsta vyválíme placku, kterou ořízneme na velikost pekáčku. Placku vložíme do pekáčku a směs jí přikryjeme. Propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme zapéct.
  • 4
    Pečeme při vyšší teplotě 30 minut.
  • 5
    Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.