Páj s ledvinkami
85 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 450gramůHovězí maso zadní
- 150gramůVepřové ledvinky
- 12kusůŠalotka
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůListové těsto
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
29 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
3 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso a ledvinky nakrájíme na kostičky, brambory na silnější plátky.
- 2Na pánvi ropálíme olej, přisypeme krájené maso s ledvinkami a restujeme 5 minut. Přidáme šalotku a restujeme další 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem a pivem. Vaříme 15 minut.
- 3Do masové směsi nasypeme brambory, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme 45 minut. Obsah pánve vlijeme do pekáčku.
- 4Listové těsto rozválíme, ořízneme na velikost pekáčku a těstem pekáček přiklopíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při maximální teplotě 20 minut.
- 5Podáváme s čerstvým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.