Pakambala v zelenině
35 min.
Ingredience
- 800gramůPakambala kosočtverečná
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 2kusyRoketa
- 2kusyRajčata
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceOlej olivový
- 250mililitrůVývar rybí
- 125mililitrůVíno bílé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1434 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
30 g
Sacharidy
194 g
Vláknina
570 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme a osušíme pakambalu. Osolíme ji a opepříme.
- 2Opláchneme roketu a necháme ji okapat. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku. Rozpůlíme je a vyloupeme z nich semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky.
- 3Listy rokety rozložíme na pařák, Pak na ně přidáme kostičky rajčat, nadrobno nasekanou šalotku a nakonec plátky z pakambaly. Zakapeme olejem.
- 4Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme k němu víno. Vložíme dovnitř hrnce pařák s rybou a zeleninou a 8 minut vaříme v páře. Poté vyndáme pařák a rybu naklademe na talíře. Do vývaru přidáme ještě zakysanou smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec rybu přelijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.