Palačinkové řezy se špenátem
45 min.
Ingredience
- 50gramůSolamyl - bramborový škrob
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 10gramůSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaCukr moučkový
- 200mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůGouda
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
987 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme mouku, solamyl, sůl, cukr, mléko, promícháme a metlou vyšleháme těsto na palačinky. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 2V pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm usmažíme tenké palačinky.
- 3Špenátový protlak necháme rozmrazit, vmícháme do něj prolisovaný česnek, jedno vejce, trošku smetany, osolíme, opepříme a špenátovou směsí potřeme palačinky. Zavineme je, rozkrájíme na plátky, vyskládáme do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Zapékáme asi 15 minut, vyndáme z trouby, naporcujeme na talířky a ihned ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.