Palačinkový předkrm s hovězím masem
65 min.
Ingredience
- Masová náplň
- 500gramůHovězí maso vařené
- 4kusyCibule
- 3,5litryVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,5decilitryVývar z hovězích kostí
- 0,5lžičkaSůl
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Palačinkové těsto
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
36 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme těsto na palačinky: Do misky prosejeme mouku s kypřícím práškem. Rozklepneme vejce, přilijeme 30 ml oleje, mléko. Dochutíme solí a těsto důkladně promícháme, aby nezůstali hrudky.
- 2Zbylý olej použijeme na potírání pánvičky na pečení palačinek. Do pánvičky dáme lžičku oleje, dobře rozpálíme. Naběračkou nalijeme připravené těsto, které opečeme z jedné strany, po otočení dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do spotřebování těsta.
- 3Příprava náplní: Cibuli oloupeme, nakrájíme a v kastrůlku s 1 l vody uvaříme doměkka. Potom ji scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na menší kousky. Cibuli spolu s vařeným masem a česnekem na mlýnku na maso pomeleme. Ve vhodném hrnci rozehřejeme máslo, vložíme pomleté maso, cibuli, česnek a chvilku smažíme. Posypeme mletou paprikou a zalijeme teplým hovězím vývarem. Suroviny přivedeme k varu, dochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
- 4Na dno vysokého hrnce položíme palačinku, potřeme jí masovou náplní, opět dáme palačinku, náplň. Tento postup skládání opakujeme do spotřebování směsi a palačinek. Ukončíme palačinkou. Hrnec s palačinkami přiklopíme, položíme do většího hrnce s vodou a ve vodní lázní necháme 35 minut.
- 5Palačinkový předkrm vyklopíme z hrnce, posypeme jemně nastrouhaným sýrem, necháme chvilku odpočinout. Nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.