Palačinky plněné smetanovými slávkami
100 min.
Ingredience
- Náplň
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4lžičkyPetržel - nať
- 2kilogramyMušle slávky
- 110mililitrůVíno bílé
- 2lžíceCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- Palačinky
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 6lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 6lžicPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
34 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
734 mg
Postup přípravy
- 1Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Použijeme pouze neotevřené. Do velkého hrnce vlijeme víno, přidáme nakrájenou cibuli, stonky petržele a rozdrcené kuličky černého pepře a přivedeme k varu. Vložíme slávky, zakryjeme a zprudka vaříme 3-4 minuty, dokud se lastury neotevřou. Neotevřené odstraníme. Vývar slijeme, necháme vychladnout, ochutíme solí a pepřem.
- 2Na těsto nasypeme do mísy mouku, rozklepneme vejce, přilijeme vývar a 2 lžíce smetany. Důkladně rozšleháme a necháme cca 60 minut odpočinout. Poté v pánvi rozpálíme lžíci másla a zašleháme do těsta.
- 3Rozpálíme další část másla a vlijeme trochu těsta. Postupně smažíme po obou stranách palačinky dozlatova. Hotové srolujeme a uchováme teplé.
- 4V kastrůlku rozehřejeme zbylou smetanu a přidáme do ní vyloupané slávky. Zlehka promícháme. Do každé palačinky zabalíme část slávek, posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a znovu srolujeme. Ihned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.