Palačinky plněné špenátovou náplní
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 500gramůŠpenát se smetanou mražený
- 300gramůLosos uzený
- 90gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 250lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Palačinky
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 0,6decilitrMléko polotučné
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyOmáčka pikantní worcesterová
- 200gramůSýr Parmezán
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1697 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
88 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špenát necháme rozmrazit, odkapat. Celé vejce rozklepneme do pánvičky s rozpáleným 30 g másla, osolíme, opepříme a osmažíme na tvrdou smaženici, zatím necháme stranou. V hrnci rozpálíme 60 g másla, přidáme oloupanou, na malé kousky nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, přisypeme oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, přimícháme nakrájený špenát, osolíme, opepříme, smetanu smícháme s moukou, vylijeme do špenátu, za stálého míchání povaříme 5 minut, odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout. Do vychladlého špenátu vysypeme připravenou smaženici, zamícháme, přidáme na malé kousky nakrájeného lososa a zlehka promícháme.
- 2Palačinky naplníme špenátovou náplní, zavineme a skládáme na olejem vymazaný plech, posypeme je nastrouhaným sýrem a vložíme na 20 minut zapéct do horké trouby.
- 3Palačinky: Do misky vylijeme mléko, vysypeme mouku, kypřicí prášek, rozklepneme celé vejce, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, worcesterovou omáčku, sůl, pepř, všechny suroviny dobře promícháme, aby nám vzniklo hladké těsto, které se lije.
- 4Pánev dobře rozehřejeme, pomažeme ji olejem, naběračkou nabereme připravené palačinkové těsto a nalijeme ho na horkou pánev, kterou nahneme, aby se těsto rozlilo po celé pánvi. Palačinku pečeme po obou stranách 2 minuty.
- 5Zapečené palačinky ještě horké porcujeme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.