Palačinky se špenátem a ricottou
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 150gramůSýr Ricotta
- 1kusCibule červená
- 60gramůBaby špenát
- 3kusyPaprika sterilovaná
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyOlej stolní
- 1hrstSýr Parmezán
- 2lžíceOříšky piniové
- 3plátkySlanina vepřová
- Těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůMléko polotučné
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
656 mg
Postup přípravy
- 1Suroviny na těsto smícháme a na rozpáleném oleji z něj usmažíme cca 12 palačinek.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm orestujeme na proužky nakrájenou slaninu a najemno nasekanou cibuli. Přidáme lístky špenátu a necháme ho mírně zvadnout.
- 3Směs přemístíme do mísy a promícháme s ricottou, nastrouhaným parmazánem, najemno nakrájenými paprikami a opraženými piniovými oříšky.
- 4Palačinky potřeme připravenou náplní, srolujeme a vložíme do vymazané zapékací mísy nebo pekáče.
- 5Pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 8-10min dokřupava.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.