Palačinky se špenátem a smetanou
40 min.
Ingredience
- Na náplň
- 20mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 300gramůZakysaná smetana
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- Na palačinky
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 4kusyVejce slepičí
- 145mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, vejce, mléko a najemno nakrájené špenátové listy. Metlou ušleháme do hladkého těsta a na másle z něj usmažíme tenké palačinky.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Přidáme pokrájené listy špenátu a smažíme za občasného míchání asi 5 minut, dokud špenát nezměkne. Do odstaveného špenátu přimícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a vzniklou náplní potřeme palačinky. Servírujeme přeložené na čtvrtiny s malým kopečekem špenátové směsi vedle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.