Palačinky se špenátovou nádivkou
40 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůMléko polotučné
- 175mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůŠpenátový protlak mražený
- 200gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůCibule
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 120gramůŠlehačka ve spreji
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, vodu, přidáme vejce a vymícháme hladké těsto na palačinky. Necháme chvilku odležet. Mezitím připravíme nádivku. Špenátový protlak necháme rozmrazit, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata na srpečky a česnek prolisujeme. V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme špenát, podusíme asi 8 minut, osolíme, opepříme a přimícháme rajčata. Necháme prohřát a odstavíme.
- 2V pánvi rozehřejeme kousek másla a usmažíme na něm čtyři tenké palačinky. Každou svineme do kornoutku, naplníme špenátovou nádivkou, ozdobíme šlehačkou a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.