Palačinky zapečené s houbami a zeleninou
60 min.
Ingredience
- 400mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžícePažitka
- 60mililitrůOlej rostlinný
- Na omáčku
- 350gramůKarotka
- 350gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůPórek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusBujón bylinkový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- Na posypání
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
56 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Pažitku nasekáme nadrobno, žampiony očistíme a nakrájíme na lístky, zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme nahrubo.
- 2V míse rozšleháme vejce s mlékem, solí, moukou a pažitkou do hladkého řídkého těsta. Na pánvi vymazané olejem smažíme po obou stranách osm tenkých palačinek.
- 3Na másle osmažíme zeleninu s houbami, přelijeme smetanou, rozdrobíme bylinkový bujón, osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme alespoň deset minut, až omáčka zhoustne.
- 4Všechny palačinky naplníme trochou zeleninové omáčky, stočíme a poskládáme do zapékací mísy. Palačinky přelijeme zbylou omáčkou, posypeme sýrem a v troubě předehřáté na 190°C pečeme zhruba půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.