Pálivý masový závin
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2kusyFeferony
- 1kusCibule
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
44 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme feferonky napůl a zbavíme je semínek. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Feferonky i s cibulí vmícháme do mletého masa a přidáme sůl a pepř. Vše pořádně promícháme.
- 2Připravíme si listové těsto podle návodu na obalu. Pořádně jej rozválíme na pracovní desce a posypeme strouhankou. Masovou směs rovnoměrně rozložíme na těsto, které pak zabalíme.
- 3Závin přeneseme na plech, potřeme ušlehaným vejcem a pečeme 45 minut na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.