Pangasius s čočkou
40 min.

Ingredience
- 1lžíceBalsamico ocet
- 800gramůPórek
- 200gramůČočka červená
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 500gramůPangasius - filety
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceEstragon
- 1kusCitrony
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
8 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omytý pórek podélně rozkrojíme, příčně nakrájíme na kousky a osmahneme na rozehřátém oleji. Propláchnutou čočku necháme přejít varem a po okapání přidáme k pórku. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou asi 7 minut.
- 2Rybí filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Pečeme v troubě pod grilem z každé strany asi 4 minuty.
- 3Čočku osolíme, opepříme a okyselíme octem, vmícháme lístky estragonu.
- 4Porce sumečka upravíme s čočkou na talíře, ozdobíme estragonem a dílky omytého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.