Pansoti s ořechovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- Na náplň
- 300gramůČervená řepa
- 60gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5gramůSůl
- 3kusyVejce slepičí
- Na omáčku
- 250gramůOřechy vlašské
- 25mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 5gramůMajoránka
- 5gramůSůl
- 50gramůOříšky piniové
- 2kusyŽemle tuková
- 2stroužkyČesnek
- Na těsto
- 50mililitrůVíno bílé
- 3mililitryOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
48 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Řepu uvaříme v dostatečném množství vody. Scelíme je a nadrobno nakrájíme. V míse ušleháme vejce, smícháme je s řepou, vínem, špetkou soli a nastrouhaným sýrem. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie,necháme v chladničce 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme tenký plát, nakrájíme ho na čtverce o straně asi 10 cm. Do středu každého z nich dáme 1 lžíci řepové náplně, přeložíme na polovinu, aby vznikl trojúhelník, a protilehlé konce přimáčkneme k sobě. Vzniklé pansoti dáme na pomoučený vál a necháme oschnout. Uvaříme ořechovou omáčku. Všechny suroviny nasekáme a smícháme s olejem. Pansoti uvaříme v dostatečném množství vody s troškou oleje, aby se neslepily dohromady. Ochutíme připravenou ořechovou omáčkou. Nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.