Pappardelle s chřestem a česnekem
35 min.
Ingredience
- Na krém
- 300gramůChřest bílý
- 80gramůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůPepř černý mletý
- Na těstoviny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si chřest, pokrájíme na kolečka a přitom necháme několik celých špiček na ozdobu. Na pánvi v oleji osmahneme česnek, přidáme chřest, osolíme, opepříme a za občasného podlévání vývarem vaříme asi 10 minut.
- 2Po uvaření vyjmeme česnek a chřest rozmixujeme dohromady se smetanou, špičky na ozdobu necháme stranou. Vrátíme zpět na pánvičku. Pappardelle uvaříme ve vroucí osolené vodě. Scezené vložíme do omáčky. Povaříme několik minut, a servírujeme ozdobené špičkami chřestu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.