Pappardelle s hovězím masem, vlašskými ořechy a omáčkou z mascarpone
50 min.
Ingredience
- 100gramůOřechy vlašské
- 750gramůPórek
- 500gramůHovězí svíčková
- 250gramůMascarpone
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceBalsamico ocet
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůTěstoviny Pappardelle
- 4lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1245 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
55 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy oloupeme a nahrubo nasekáme. Pórek omyjeme a kromě nejtmavších částí listů celý nakrájíme na kolečka o šířce asi 1/2 cm. Hovězí svíčkovou omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Maso nakrájíme na nudličky.
- 2Připravíme hrnec, do kterého dáme mascarpone a pomocí metličky přimícháme balsamikový ocet a sůl. Rozklepneme vajíčko, žloutek rozšleháme, bílek nepoužijeme. Směs v hrnci ohřejeme a přidáme do ní rozšlehané žloutky. Omáčku nevaříme, pouze ji ohříváme, aby se žloutek nesrazil.
- 3Připravíme dvě pánve, na které rozdělíme olej a rozpálíme. V jedné pánvi za stálého míchání smažíme pórek asi 4-5 minut, poté přimícháme vlašské ořechy. V pánvi druhé zprudka opečeme hovězí svíčkovou. Suroviny na obou pánvích dochutíme solí a pepřem.
- 4Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Těstoviny smícháme s masem a pórkem, upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou z mascarpone.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.