Pappardelle s omáčkou z králíka
85 min.
Ingredience
- 15gramůHouby sušené
- 175mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 0,5kusMrkev kořen
- 0,5kusCeler řapíkatý
- 2kusyBobkový list
- 25gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůOlej olivový
- 40gramůSlanina vepřová
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůKráličí maso
- 90mililitrůVíno bílé
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 300gramůTěstoviny Pappardelle
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby dáme do misky, přilijeme teplou vodu a necháme 20 minut máčet. Zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Bobkové listy mírně natrhneme, aby pustily více chuti.
- 2V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem. Když máslo začíná pěnit, vložíme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, slaninu a petržel. Smažíme 5 minut.
- 3Přidáme králičí maso a smažíme po obou stranách 4 minuty. Přilijeme víno a krátce povaříme, aby se omáčka mírně vyvařila. Poté přimícháme nakládaná nakrájená rajčata. Houby slijeme a vodu, ve které se máčely, přilijeme do omáčky. Houby rozkrájíme a vložíme spolu s bobkovými listy do pánve. Dle chuti opepříme a osolíme. Dobře zamícháme, přikryjeme pánev a dusíme 40 minut, až je králičí maso měkké. Občas zamícháme.
- 4Pánev odstavíme z ohně a králičí maso vyjmeme a nakrájíme ho na jednotlivá sousta. Maso vrátíme do omáčky, ochutnáme a dle potřeby dosolíme a dopepříme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím omáčku znovu ohřejeme. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.