Pappardelle s pstruhem a smetanou
40 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Pappardelle
- 3500mililitrůVoda pitná
- 300gramůPstruh uzený
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 200gramůOkurka salátová
- 60gramůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůCréme fraiche
- 15gramůKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
20 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, salátovou okurku podélně rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek nakrájíme na plátky, filety uzeného pstruha nakrájíme na kostky, koriandr posekáme najemno, česnek prolisujeme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, osmahneme, přidáme cibulku s okurkou, orestujeme, přidáme kostky ryby, podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, zjemníme smetanou (créme fraiche), prohřejeme a odstavíme. Nakonec přimícháme koriandr.
- 4Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou se pstruhem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.