Pappardelle s rukolou a houbami

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Artyčoky scedíme, nakrájíme na čtvrtky, houby očistíme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme artyčoky s houbami, osmahneme a odstavíme.
  • 3
    Do mixéru nasypeme pokrájenou cibuli, celý česnek, natrhané listy rukoly, lístky bazalky, chilli papričku bez semínek, přilijeme víno a rozmixujeme. Směs osolíme, opepříme, přimícháme panenský olej a strouhaný parmezán.
  • 4
    Těstoviny promícháme s rukolovou směsí, upravíme na talíře, doplníme artyčoky s houbami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.