Pappardelle s rukolou a houbami
30 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Pappardelle
- 3500mililitrůVoda pitná
- 80gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůRukola
- 20gramůBazalka
- 25gramůChilli paprička
- 30mililitrůVíno bílé
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 25mililitrůOlej olivový
- 100gramůArtyčoky sterilované
- 100gramůHouby čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Artyčoky scedíme, nakrájíme na čtvrtky, houby očistíme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme artyčoky s houbami, osmahneme a odstavíme.
- 3Do mixéru nasypeme pokrájenou cibuli, celý česnek, natrhané listy rukoly, lístky bazalky, chilli papričku bez semínek, přilijeme víno a rozmixujeme. Směs osolíme, opepříme, přimícháme panenský olej a strouhaný parmezán.
- 4Těstoviny promícháme s rukolovou směsí, upravíme na talíře, doplníme artyčoky s houbami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.