Pappardelle se špenátovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 8kusůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůŠpenát mražený
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceVíno bílé
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 350gramůTěstoviny Pappardelle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Pappardelle uvaříme v dostatečném množství vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.
- 2Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Na pánvi rozpálíme máslo, cibuli na něm osmahneme do zesklovatění. K cibuli přidáme nerozmražený špenát a podusíme ho pod pokličkou na mírném ohni zhruba 10 minut. Průběžně mícháme.
- 3Poté ke špenátu přidáme smetanu, bílé víno a polovinu Gorgonzoly, pomocí ručního mixéru vše rozmixujeme na pyré.
- 4Omáčku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zbylý sýr pokrájíme na kostičky. Uvařené těstoviny upravíme na talíře, podáváme přelité omáčkou a posypané Gorgonzolou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.