Pappardelle se špenátovou omáčkou

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pappardelle uvaříme v dostatečném množství vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.
  • 2
    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Na pánvi rozpálíme máslo, cibuli na něm osmahneme do zesklovatění. K cibuli přidáme nerozmražený špenát a podusíme ho pod pokličkou na mírném ohni zhruba 10 minut. Průběžně mícháme.
  • 3
    Poté ke špenátu přidáme smetanu, bílé víno a polovinu Gorgonzoly, pomocí ručního mixéru vše rozmixujeme na pyré.
  • 4
    Omáčku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zbylý sýr pokrájíme na kostičky. Uvařené těstoviny upravíme na talíře, podáváme přelité omáčkou a posypané Gorgonzolou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.