Pappardelle se žampiony a estragonem
40 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Pappardelle
- 4litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 50mililitrůVíno bílé
- 1lžíceEstragon
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, na plátky nakrájené žampiony orestujeme na pánvi na oleji spolu s rozetřeným česnekem. Přilijeme víno, smetanu, přidáme lžíci nasekaného estragonu a vše krátce podusíme. Směs osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
- 2Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a ihned promícháme s připravenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.