Pappardelle se zvěřinovým ragú
215 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 400gramůTěstoviny Pappardelle
- 1kusHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 1kusBobkový list
- 300mililitrůVíno červené
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceSýr Parmezán
- 10kusůJalovec
- 40gramůMrkev kořen
- 40gramůCeler řapíkatý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 550gramůSrnčí plec
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
10 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kousky a rozsekáme v mixéru.
- 2Mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a krátce cca 2-3min orestujeme v kastrolu na rozpáleném oleji. Přidáme maso a na prudkém ohni opékáme další 3min.
- 3Přidáme nasekaná rajčata, zalijeme vínem a stejným množstvím vody.
- 4Do pytlíčku z gázy vložíme skořici, jalovcové kuličky, hřebíček, celý pepř a bobkový list a přidáme k masu. Zakryjeme a vaříme na mírném ohni min. 3hodiny. Když je omáčka hotová, koření vyjmeme.
- 5Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, slijeme, promícháme se zvěřinovým ragú, posypeme parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.