Paprika sterilovaná v oleji
50 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 5decilitrůOcet kvasný lihový
- 200gramůCukr krystal
- 80gramůSůl
- 1decilitrOlej stolní
- 600gramůPaprika červená
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
17 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Menší papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme z nich semínka. Velmi krátce povaříme ve vroucí vodě, vyjmeme a rozdělíme do sklenic.
- 2Ve vodě z paprik rozmícháme ocet, cukr a sůl, přidáme kuličky pepře a povaříme. Přilijeme olej a po vychladnutí roztokem zalijeme papriky. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 10 minut od bodu varu. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.