Paprikáš z bůčku
70 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 150gramůPaprika červená
- 130gramůSmetana zakysaná 11%
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 400gramůVepřový bok
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 120gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
63 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Prorostlejší bůček bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, paprikové lusky bez jádřinců na proužky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa a osmahneme. Zaprášíme sladkou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme česnek, rajčatový protlak, papriky a podusíme. Před koncem vaření vmícháme zakysanou smetanu. Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.