Paprikáš z vajec
30 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 50gramůPažitka
- 2stroužkyČesnek
- 2decilitryVoda pitná
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme si vejce natvrdo (8 minut), ihned ochladíme a oloupeme. V kastrolu na sádle osmažíme cibulku porkájenou na jemno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, podlijeme vodou a zakryté dusíme, až se cibule rozvaří. Podle potřeby ještě mírně podlijeme. Zalijeme smetanou, kterou jsme smíchali s moukou a povaříme do zhoustnutí. Na talíř dáme doprostřed rozpůlená posolená vejce, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.