Papriko- rajčatová studená omáčka pro celiaktiky
10 min.
Ingredience
- 100gramůRajčata
- 100gramůPaprika zelená
- 60gramůPaprika červená
- 1lžíceVíno červené
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme je, rozkrojíme a zbavím semínek. Nakrájíme je na kostičky a dám do mixéru. Červenou i zelenou masitou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky, které přidáme k rajčatům. Ještě doložíme 2 stroužky prolisovaného česneku a směs rozmixujeme na kaši. Červené víno smícháme s olivovým olejem a zašleháme ho do zeleninového protlaku. Ochutíme solí, pepřem a omáčku dáme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.