Papriková pěna

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
46 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
587 mg
Cukr
735 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky spaříme, oloupeme, podélně nakrájíme na proužky a zbavíme zrníček. Vsypeme je do kastrolu se studenou vodou a náhradním sladidlem vhodným k tepelné úpravě. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a zvolna povaříme 10 minut. Proužky paprik vyjmeme a necháme okapat (4 proužky nakrájíme na nudličky a dáme stranou na ozdobu.)
  • 2
    Připravené papriky rozmixujeme se šunkou a vzniklé pyré zvolna restujeme na pánvi asi 5 minut.
  • 3
    Potom pyré přendáme do mísy a necháme vychladnout.
  • 4
    Před podáváním do pyré vmícháme tvaroh a ozdobíme proužky paprik. Posypeme nasekanou petrželkou.
  • 5
    Podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.