Papriková polévka
60 min.
Ingredience
- 1lžícePažitka
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůPaprikové lusky čerstvé
- 3kusyRajčata
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky nakrájíme na proužky, spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky. Zeleninu potom dusíme v troše vývaru.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme dušenou zeleninu, pepř, sůl a vše povaříme.
- 3Nakonec vmícháme do polévky rozšlehané vejce.
- 4Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.