Papriková polévka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné papriky nakrájíme na proužky, spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky. Zeleninu potom dusíme v troše vývaru.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme dušenou zeleninu, pepř, sůl a vše povaříme.
  • 3
    Nakonec vmícháme do polévky rozšlehané vejce.
  • 4
    Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.