Papriková polévka s protlakem

45 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelené papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme papriky s cibulí a chvíli podusíme. Zasypeme moukou, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme polévkovou kostku a povaříme nejméně 15 minut. Nakonec přimícháme rajčatový protlak, dochutíme pepřem, solí a polévku dovaříme.
  • 3
    Porce polévky posypeme posekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.