Papriková terina se zálivkou z bazalky a jarních cibulek
300 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyChilli paprička
- 3lžíceOlej olivový
- 2dekagramyMáslo čerstvé
- 225gramůSýr Ricotta
- 115gramůSýr Čedar
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1lžičkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyCibulka jarní
- 3lžíceBazalka
- 1gramPepř černý mletý
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
966 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriky a chilli papričky nejprve rozpůlíme a zbavíme semínek. Polovinu paprik nakrájíme na drobné čtverečky, které dáme stranou, druhou polovinu a chilli papričky nakrájíme na plátky, vložíme do vysoké pánve s rozpáleným olejem, zamícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut doměkka.
- 2Plech vyložíme papírem na pečení a vymažeme máslem.
- 3Dušenou paprikovou směs vložíme do mixéru, rozmixujeme dohladka a ještě přepasírujeme přes síto.
- 4Do mísy nastrouháme čedar, přidáme ricottu, hořčici, sůl, vejce, přidáme paprikovou směs a odložené kostičky z paprik, řádně promícháme a vlijeme na připravený plech. Přikryjeme pečícím papírem a dáme do trouby předehřáté na 190 °C. Pod plech do trouby umístíme žáruvzdornou mísu s vařící vodou. Vodu během pečení dle nutnosti doléváme. Pečeme 75 minut, po vyndání z trouby necháme chladnout při pokojové teplotě, po dvou hodinách dáme ještě na hodinu vychladit do ledničky.
- 5Přeneseme terinu na talíř a odstraníme z ní pečící papír.
- 6Terinu podáváme nakrájenou na čtvercové plátky se zálivkou připravenou pečlivým promícháním bílého vinného octa, olivového oleje, slunečnicového oleje, najemno nasekané bazalky a jarní cibulky nakrájené na tenké plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Papriková terina se zálivkou z bazalky a jarních cibulek
Skvělé 🙂