Paprikové brambory s římským kmínem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
39 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
14 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V malé misce smícháme papriku, římský kmín, cayenský pepř a sůl.
  • 2
    Brambory nakrájíme podélně na osminy. Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme vrstvu oleje o výšce 2,5 cm, vložíme brambory a na mírném ohni 10 minut smažíme dozlatova, během smažení brambory otočíme. Vyjmeme a osušíme na kuchyňských utěrkách.
  • 3
    Horké brambory přendáme do mísy a posypeme směsí koření. Důkladně promícháme. Brambory přendáme na nahřátou servírovací mísu, ozdobíme snítkami petrželky a horké podáváme. Můžeme doplnit majonézou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.