Paprikové lusky v jemné marinádě
30 min.
Ingredience
- 4kusyPaprika červená
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceOcet Sherry
- 200mililitrůOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
50 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Papriky omyjeme a mokré je rozložíme na rošt v troubě. Pečeme asi 20 minut, až se na povrchu paprik začnou tvořit bubliny.
- 2Mírně vychladlé papriky oloupeme, rozpůlíme a očistíme. Nakrájíme je na nudličky široké asi 2 cm, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Poskládáme je těsně vedle sebe do mělké mísy. Navrch rozložíme plátky oloupaného česneku, zakapeme sherry octem a olivovým olejem (lusky musí být zalité) a marinujeme asi 2 hodiny.
- 3Podáváme s bílým chlebem a olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.