Paprikové lusky v jemné marinádě

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
50 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky omyjeme a mokré je rozložíme na rošt v troubě. Pečeme asi 20 minut, až se na povrchu paprik začnou tvořit bubliny.
  • 2
    Mírně vychladlé papriky oloupeme, rozpůlíme a očistíme. Nakrájíme je na nudličky široké asi 2 cm, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Poskládáme je těsně vedle sebe do mělké mísy. Navrch rozložíme plátky oloupaného česneku, zakapeme sherry octem a olivovým olejem (lusky musí být zalité) a marinujeme asi 2 hodiny.
  • 3
    Podáváme s bílým chlebem a olivami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.