Paprikové skopové kari
45 min.
Ingredience
- Papriky
- 4kusyPaprika červená
- 400gramůSkopové maso mleté
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaKari koření
- 1špetkaSůl
- 1decilitrVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- Šťáva
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 4lžíceJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
42 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme, česnek utřeme a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme mleté maso, sůl, koření a smažíme cca 5 minut. Poté podlijeme vodou a ještě chvíli podusíme. Směsí naplníme očištěné papriky, uzavřeme a zajistíme párátky.
- 2Na šťávu nasekáme cibuli, utřeme česnek a smícháme s pálivou paprikou a zázvorem. Rozpálíme máslo, osmahneme na něm kmín, přidáme cibulovou pastu a důkladně promícháme. Po chvíli vložíme plněné papriky, podlijeme jogurtem a ochutíme solí. Přiklopíme a dusíme doměkka. Mezitím občas mírně podlijeme vodou dle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.