Paprikový halibut
35 min.
Ingredience
- 600gramůHalibut atlantický
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 200gramůPaprika červená
- 200gramůPaprika žlutá
- 100gramůPaprika zelená
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 0,1litrVíno bílé
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaCukr krupice
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme rybí filé, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jadérek, umyjeme a nakrájíme na proužky.
- 2Rybí kostky obalíme v mouce. Ve woku rozpálíme olej a rybí kostky smažíme ze všech stran, poté je vyndáme a dáme stranou.
- 3Do zbylého výpeku dáme nakrájenou papriku a 3 minuty smažíme. K paprice přidáme rozetřený česnek, šlehačku, rajčatový protlak, bílé víno, sůl, pepř, mletou papriku, cukr, tymián. Pod pokličkou dusíme 8 minut. Přidáme rybí kostky a ohříváme 2 minuty.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.