Paprikový salát s feferonkou
22 min.
Ingredience
- Na salát
- 300gramůPaprika zelená
- 250gramůPaprika červená
- 250gramůPaprika žlutá
- 2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusFeferony
- 70mililitrůOlej olivový extra panenský
- Na zálivku
- 2decilitryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme zálivku: vodu smícháme se solí, pepřem, cukrem octem. Dobře prošleháme, zatím odložíme do lednice.
- 2Papriky omyjeme, seřízneme vršky, zbavíme jádřinců a vložíme do vhodné nádoby. Spaříme je horkou vodou, necháme dvě minuty namočené, potom scedíme, opláchneme studenou tekoucí vodou, necháme okapat. Nakrájíme na tenké pásky, dáme je do misky, přidáme na tenké proužky pokrájenou cibuli, jemně nasekanou feferonku. Všechny suroviny polijeme olejem a promícháme.
- 3Zeleninu přelijeme připravenou zálivkou, promícháme a dělíme podle porci do jednotlivých salátových misek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.