Paprikový salát s feferonkou

22 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme zálivku: vodu smícháme se solí, pepřem, cukrem octem. Dobře prošleháme, zatím odložíme do lednice.
  • 2
    Papriky omyjeme, seřízneme vršky, zbavíme jádřinců a vložíme do vhodné nádoby. Spaříme je horkou vodou, necháme dvě minuty namočené, potom scedíme, opláchneme studenou tekoucí vodou, necháme okapat. Nakrájíme na tenké pásky, dáme je do misky, přidáme na tenké proužky pokrájenou cibuli, jemně nasekanou feferonku. Všechny suroviny polijeme olejem a promícháme.
  • 3
    Zeleninu přelijeme připravenou zálivkou, promícháme a dělíme podle porci do jednotlivých salátových misek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.