Papriky dušené v červeném víně
90 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 25gramůŠalotka
- 400gramůRajčata Cherry
- 4kusyPaprika červená
- 4kusyPaprika žlutá
- 2lžíceBazalka
- 5lžicOlej olivový
- 300mililitrůVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky, červené šalotky na kolečka a koktejlová cherry rajčata na půlky. Velké červené a žluté papriky zbavené stopek a semen pokrájíme na stejnoměrné proužky a otrháme lístky ze svazečku bazalky.
- 2Ve větším hrnci doměkka opečeme česnek se šalotkou na 2 lžících olivového oleje. Přimícháme rajčata a vše za 45 minut svaříme na hustou omáčku, kterou pak osolíme a okořeníme pepřem.
- 3Mezitím si v jiném hrnci na 2 lžících olivového oleje opečeme paprikové proužky. Několik minut je zahříváme a pak podlijeme červeným vínem a dusíme, až se objem tekutiny zmenší na polovinu. Přidáme rajčatovou omáčku, většinu bazalky a dalších 30 minut spolu vaříme. Podle chuti osolíme a opeříme a směs rozdělíme na misky.
- 4Pokapeme zbylým olivovým olejem, posypeme zbylou bazalkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.