Papriky plněné hovězím masem a zelím
45 min.
Ingredience
- 200gramůPaprika červená
- 160gramůHovězí maso zadní
- 10gramůOlej olivový
- 40gramůCibule
- 30gramůZelí hlávkové bílé
- 1stroužekČesnek
- 1gramBobkový list
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyKmín drcený
- 6gramůSůl
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zadní hovězí maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, hlávkové zelí na slabé proužky, česnek prolisujeme.
- 2Do misky vložíme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme česnek, kmín, zelí, promícháme a vypracujeme hladkou masovou směs.
- 3Papriky u stopky seřízneme, vykrojíme jádřince a naplníme masovou směsí. V kastrůlku na oleji zpěníme cibuli, přidáme plněné papriky, podlijeme troškou vody, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a dusíme do měkka. Papriky vyndáme, odstraníme i celé koření, do vydušené šťávy přimícháme rajčatový protlak, provaříme a odstavíme.
- 4Papriky rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou z kastrůlku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.