Papriky plněné hovězím masem a zelím

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zadní hovězí maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, hlávkové zelí na slabé proužky, česnek prolisujeme.
  • 2
    Do misky vložíme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme česnek, kmín, zelí, promícháme a vypracujeme hladkou masovou směs.
  • 3
    Papriky u stopky seřízneme, vykrojíme jádřince a naplníme masovou směsí. V kastrůlku na oleji zpěníme cibuli, přidáme plněné papriky, podlijeme troškou vody, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a dusíme do měkka. Papriky vyndáme, odstraníme i celé koření, do vydušené šťávy přimícháme rajčatový protlak, provaříme a odstavíme.
  • 4
    Papriky rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou z kastrůlku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.