Papriky plněné masem a rýží
80 min.
Ingredience
- 50mililitrůVoda pitná
- 20gramůSolamyl - bramborový škrob
- 6kusůPaprika zelená
- 300gramůVepřové maso mleté
- 200gramůRýže dušená
- 750gramůRajčata
- 400mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůSůl
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůCukr moučkový
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, důkladně promícháme a smícháme s dušenou rýží. Papriky u stopky odřízneme, zbavíme jádřinců a naplníme masovou směsí.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a povaříme asi 15 minut. Rajčata rozšťoucháme, osolíme, trošku osladíme, přidáme plněné papriky a podusíme 30 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Máme-li omáčku řídkou, zahustíme ji solamylem. Do hotového pokrmu přimícháme smetanu a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.