Papriky plněné po italsku
45 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusCibule červená
- 1kusLilek
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 125gramůRajčata Cherry
- 1lžičkaKečup
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na poloviny překrojíme papriky. Odstraníme jádřince a semínka. Pokapeme pár kapkami olivového oleje, osolíme a opepříme.
- 2Zbývající olivový olej rozehřejeme na pánvi, přidáme pokrájenou cibuli, lilek a žampiony, smažíme 4 minuty. Poté přendáme do misky. Do lilkové směsi přidáme pokrájená rajčata, bazalku, citronovou šťávu a houbový kečup. Touto směsí naplníme půlky paprik. Zabalíme je do fólie a grilujeme 20 minut, jednou obrátíme.
- 3Poté opatrně rozbalíme a podáváme ozdobené bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.