Papriky plněné rýží a zeleninou
90 min.
Ingredience
- 500gramůPaprika bílá
- 60gramůRýže neloupaná (Natural)
- 100gramůCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 20gramůřepkový olej
- 100gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 100gramůSmetana zakysaná 12%
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPetržel nať sušená
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Předem namočíme rýži.
- 2Omyjeme papriky a zbavíme je stopek tak, abychom mohli vzniklým otvorem odstranit zrníčka a papriky plnit směsí.
- 3Příprava směsi: Očistíme a nahrubo nastrouháme petržel a mrkev, nadrobno pokrájíme jednu papriku. Zpěníme cibuli na oleji a vložíme připravenou zeleninu a namočenou rýži. Přilijeme vodu v poměru k rýži 1:1 a asi 25 minut dusíme.
- 4Vmícháme 1 lžíci protlaku, vejce, sekanou petržel a osolíme.
- 5Hotovou směsí naplníme papriky a naskládáme je do kastrolu v jedné vrstvě. Zalijeme je do poloviny vodou rozmíchanou se zbytkem protlaku, okořeníme bobkovým listem a tymiánem a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka (asi 30 minut).
- 6Hotové papriky vyjmeme a šťávu vydusíme na poloviční množství. Osladíme a dosolíme dle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.